22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Sokat akart a szarka – Jakab nem lesz elnök

Nem lesz a Jobbik elnöke, elfogadja a párt országos választmányának döntését. A Jobbik így elhalasztja, és jövőre tartja meg a tisztújító kongresszusát, írja Jakab Péter a Facebookon.

A Jobbik keddi országos választmányi ülésén a küldöttek nem támogatták az újonnan megválasztandó Országos Elnökség mandátumának két és félévre hosszabbítását, hogy az a 2022-es országgyűlési választások után járjon le. Mivel Jakab Péter elnökjelölt a jelöltség elvállalását előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte, így ígéretét betartva visszalépett az elnökjelöltségtől.

Az Országos Választmány így aztán felkérte az Országos Elnökséget, hogy vonja vissza a tisztújító kongresszus kiírását, és töltse ki az eredeti, 2020 májusáig szóló mandátumát. Ezt ők elfogadták, így a Jobbik jövő tavasszal tartja meg a tisztújító kongresszusát.

Jakab Péter október elején került bele a kalapba mint lehetséges pártelnök, miután Sneider Tamás bejelentette, hogy sem az elnöki posztra, sem más tisztségre nem pályázik majd.

Kedden derült ki, hogy Vona Gábor kilép a Jobbikból. Vona már idén tavasszal jelezte szándékát Sneidernek, de úgy állapodtak meg, hogy csak az önkormányzati választás után hagyja ott a Jobbikot. Hozzátette, nincs konfliktus a háttérben, a döntése régóta érlelődött, és meglátása szerint épp jó lélektani pillanatban, a Jobbik számára relatív sikeres (valóban relatív – a szerk.) választás után lépett ki a pártból.

(Index)

További híreink

A 11 éves késelő megdöbbentő magyarázata: Megátkozta a kishúgom, ezért böktem meg Gizit

Szabó Norbert

Dr. Fiszter Zsuzsa: el fogjuk számoltatni a végrehajtókat (videóval)

Faragó Dániel

Inkább dögöljenek meg? – így tisztogat Gyurcsány embere a fővárosban

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen