3 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Soroshoz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői – írja a 888.hu.

Az Avaaz egy 2007-ben alakult amerikai civil szervezet, melynek célja a globális küzdelem megsegítése néhány progresszív liberális jelszó mentén (emberi jogok, állati jogok, szólásszabadság, stb.). Az átlagos civil szervezettől mindössze az különbözteti meg, hogy a liberális média egyik legnagyobb sajtóorgánum, a The Guardian szerint az Avaaz

a világ legnagyobb és legerősebb lobbierővel rendelkező online aktivistahálózata.

A szervezet most egy nyilvános közelményt adott ki, miszerint legújabb célja kilobbizni, hogy a YouTube törölje a klímaszkeptikusokat kritizáló videókat, és azok készítőit demonetizálja, vagyis hogy a cég videóik kattintászáma után ne fizessen, ami egyébként a legtöbb vlogger egyik legfőbb megélhetési forrása. Az utóbbi időben mondjuk a YouTube önszorgalomból is erősen megnyirbálta ezen csatornák számát, civil szervezetek lobbizása nélkül is.

A január 16-án megjelent közleményhez természetesen azóta csatlakoztak a ballib médiaelit zászlóshajói is, mint a VICE, a Verge, a New York Times, a Gizmodo és számtalan más kisebb liberális sajtóorgánum – természetesen vélhetően mind az általuk olyannyira hangoztatott szólásszabadság nevében.

A szervezet vezetője egyébként azzal védekezik, hogy ők

nem „töröltetni” szeretnék a tartalmakat, csak „elrejteni”,

– vagyis lényegében azt, hogy link nélkül, például szimpla rákereséssel vagy videóböngészésgetés útján az embernek ne ajánlja fel a YouTube a videót.

Az Avaaz egyébént Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának pénzügyi segítségével működik, és létrejötte óta számos vezetője az említett alapítvány korábbi tagjai közül került ki, mint ahogyan egyébként a megnevezett liberális sajtóorgánumok újságíróinak jelentős része is.

(888.hu)

További híreink

A fideszes sajtó “elfelejtett” beszámolni arról, hogy Novák Katalin a Háttér Társasággal tárgyalt

Horváth Tamás

Kőkemény sajtócenzúráról dönthet a svéd parlament

Irányi Dániel

Blokkolta a legfelsőbb bíróság a közösségi oldalak cenzúráját tiltó törvényt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben