20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság

SPAR bérfejlesztés: bruttó 260 ezer lesz a legalacsonyabb alapbér

Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A megegyezés értelmében továbbra is megmarad a 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 10%-os vásárlási kedvezménye is, mely mostantól az új munkavállalók esetében munkába állásuk első napjától él. A bérfejlesztést a vállalat kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg – írja a Pénzcentrum. 

“Ismét sikeresen zárult a több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél lezajlott bértárgyalás. A vállalat a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékéhez képest magasabb bért biztosít munkatársai számára, melyet továbbra is kiegészít saját hűségprogramjának juttatási elemeivel” – írják közleményükben.

Maczelka Márk kommunikációs vezető büszkén jelentette be, hogy a legalacsonyabb bruttó alapbér immáron próbaidő alatt bruttó 240 ezer, próbaidő után bruttó 260 ezer forint, amihez – a kiemelten teljesítő áruházak dolgozói számára – kiegészítő jövedelem is társulhat.

Ezen felül megmarad a SPAR Hűségprogram, a SZÉP kártya és a jubileumi juttatás rendszere, amivel a vállalat támogatni kívánja munkavállalói kikapcsolódását, feltöltődését. A 13. havi juttatást sem veszik el, és az újonnan felvett dolgozók is jogosultak lesznek a 10%-os dolgozói vásárlási kedvezményre – amennyiben havi 80 ezer forint alatt vásárolnak. Azon felül nem jár.

Fotó: cyberpress.hu

További híreink

EU-s nyomásra emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

Irányi Dániel

Élelmiszerárstop – csak az áfacsökkentés elfogadható

Faragó Dániel

Ócska trükkökkel próbálják meg átverni a munkanélkülieket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben