17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Gazdaság Kiemelt

Súlyos nehézségeket okoznak szankciók a német gumiabroncsgyártásnak

Az autóbeszállítók új szűk keresztmetszettel küzdenek. Ezúttal a koromról van szó, amely elengedhetetlen a gumitermékekhez, például az abroncsgyártáshoz, és gyakran Oroszországból származik – írja az automobilwoche.de.

“A korom nélkülözhetetlen anyag gyártásunkhoz”

– magyarázta Boris Engelhardt, a WDK vezérigazgatója.

A német gumiipar termelési korlátozásokat helyezett kilátásba az oroszországi koromszállítások hiánya miatt. A Német Gumiipari Szövetség (WDK) tényként közölte:

a gumitermékek, köztük a gumiabroncsok, tömlők és tömítések gyártói is érezni fogják az ukrajnai konfliktus következményeit. Különösen az autóipari beszállítókat érinti.

“A korom nélkülözhetetlen anyag a termelésünkben és eddig több mint egyharmada Oroszországból érkezett” – mondta Boris Engelhardt, a WDK vezérigazgatója. “Az orosz szállítások meghiúsulnak, és az európai kapacitások nem elegendőek a kereslet kielégítésére.” A korom és egyéb nyers- és segédanyagok Európán kívüli beszerzése a rövid idő miatt, de a szállítási kapacitások hiánya miatt is meghiúsult. A kormot töltőanyagként használják, például az abroncsgyártásban.

Leállás fenyeget

A szövetség elemzése szerint a túlságosan gyorsan növekvő gyártási költségeket a gyártók nem tudják áthárítani a vásárlókra, aminek következtében hamarosan veszteségessé vállhat a gumigyártás.

Olaszországban és Franciaországban az ágazat első vállalatai már leállították a termelést. Németországban is csak idő kérdése

– írja a német lap.

Fotó: Continental

 

További híreink

Dócs Dávid Erdélybe is elvitte a harmadik út üzenetét

Faragó Dániel

Tűz ütött ki a franciaországi Nantes székesegyházában

Kiss Albert

“Az oltási igazolvány egy lépés a kötelező oltás felé”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen