1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Svájc is beállt a sorba

A svájci parlament pénteken engedélyezte az azonos neműek “házasságkötését”. Ezzel a végső szavazással a svájci törvényhozás mindkét háza törvényesítette a melegházasságot – írja az MTI

A kérdésben ugyanakkor minden valószínűség szerint népszavazáson fognak végleges döntést hozni a svájciak. A parlamentben mindössze egyetlen képviselővel rendelkező, EDU nevű nemzeti-konzervatív párt ugyanis azt tervezi, hogy népszavazást kezdeményez a kérdésben. A legtöbb nyugat-európai országban már törvényesítették az azonos nemű párok “házasságkötésének” lehetőségét.

A Svájcban élő azonos neműek egyetlen lehetősége eddig a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése volt. Ez azonban nem biztosított nekik ugyanolyan jogokat a honosítás és az örökbefogadás terén, mint a normális pároknak. A jogszabály lehetővé teszi azt is, hogy leszbikus párok spermadonort vegyenek igénybe mesterséges megtermékenyítés céljából. “Jogvédők” történelmi jelentőségű győzelemként méltatták a 2013 óta tárgyalt jogszabály elfogadását.

A svájci szervezetek pedig bejelentették, hogy felkészülnek a referendumra. Matthias Erhardt, a Házasság mindenkinek bizottság alelnöke december elején azt állította, hogy a svájci lakosság 82 százaléka támogatja a szabályozást.

További híreink

Betilthatják a körülmetélést Dániában

Faragó Dániel

2064-ben tetőzik az emberek száma a földön, és négy ország lesz a legfontosabb hatalom

Szabó Norbert

F. Achilles és két testvére családi vállalkozásban vitt mindent, ami mozdítható

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben