20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt

Svédországban elindult az első 5G szolgáltatás

Svédországban vasárnap a Tele2 távközlési cég elindította első 5G szolgáltatását, hétfőn másik két cég is megjelenik a piacon.

A Tele2 új szolgáltatása vasárnaptól egyelőre Stockholmban érhető el, június 24-áig pedig már Göteborgban és Malmöben is használhatják azok, akiknek erre alkalmas készülékük van.

A távközlési vállalat közlése szerint az 5G hálózatot fokozatosan bővítik Svédországban. A cég azt ígéri, hogy kezdetben az 5G rendszer másodpercenként több mint 1 gigabit sebességet biztosít, ami négyszerese a jelenlegi 4G hálózatnak. Svédországban két másik szolgáltató, a Telia és az Ericsson hétfőn állítja működésbe első 5G hálózatát.

(MTI)

További híreink

1833. február 15: Bánk bán ősbemutatója

Szabó Norbert

Nem akartak fizetni, ezért inkább megdobálták és megverték a reptéri dolgozókat

Irányi Dániel

Kétcsúcsú omikron-hullám, delta-rekombináns és negyedik oltás- Kemenesi Gábor értékelt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben