18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Svédországban nem oltják be a gyerekeket- szerintük a vakcina nagyobb veszély a vírusnál

A svéd egészségügyi hivatal közleménye szerint a koronavírus elleni vakcinák előnyei gyermekek esetében nem ellensúlyozzák a kockázatokat – ezt Magyarországon úgy szokás megfogalmazni, hogy

az oltás a gyerekekre nézve veszélyesebb mint maga a vírus.

“Jelenlegi tudásunk birtokában kijelenthetjük, hogy a gyermekek súlyos megbetegedésének kockázata mellett nem látunk egyértelmű előnyöket az oltás beadásában” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a svéd egészségügyi hatóság tisztviselője, Britta Bjorkholm.

A szakember hozzátette, a döntés bármikor felülvizsgálható, ha a kutatások eredményei változnának, vagy ha egy új koronavírus-variáns megváltoztatná a világjárvány alakulását. Azok a gyermekek, akik a magas kockázati csoportba tartoznak és több alapbetegségben is szenvednek, továbbra is igényelhetik és felvehetik a covid elleni védőoltást.

A pandémia kitörése óta közel 16 ezer koronavírus-tesztpozitív ember hunyt el Svédországban, ahol nem lezárásokkal és megszorításokkal, hanem szakavatott infektológusokkal és valódi járványszakértőkkel kezelték a pandémiát, összpontosítva azokra, akik az életveszélyes szövődmények kialakulása tekintetében halmozottan veszélyeztetettek voltak – emlékeztet a liner.

Magyarországon már hónapok óta megkezdték a gyerekek beoltását, Kásler Miklós szerint az összes vakcina nagyon biztonságos.

/Nyitóképünkön egy transzparens a Mi Hazánk tüntetéséről/

További híreink

Letoha: a vírusok nem azért mutálódnak, hogy mielőbb végezzenek a gazdatesttel

Irányi Dániel

Beoltatta magát, de így is koronavírussal került kórházba az olimpiai bajnok úszó

Faragó Dániel

Súlyos milliókat csaltak ki az idősektől a bűnbanda tagjai

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen