17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Szabadka: ledöntöttek egy keresztet a határ mentén – migránsokra gyanakodnak

A közösségi médiát bejárták azok a fotók, amelyek a Szabadkához tartozó makkhetesi városrész erdős részén álló kőfeszület romjairól készültek.

A útmenti kereszt a szerb-magyar határtól nem messze található, azon az útvonalon, amelyet a migránsok is gyakran használnak, amikor illegálisan próbálnak meg átkelni a határkerítésen -írja a Délhír.info. Éppen ezért a közösségi médiában többen meggyanúsították a migránsok, hogy ők lehetnek a felelősek a kereszt ledőléséért, azonban erre nincs semmiféle bizonyíték.

A ledőlt kereszt szomszédságában található “Napfény tanyát” egyébként nemrégiben feldúlták és kifosztották a migránsok.

Azonban a Subotica.com is arról ír, hogy a gyanún kívül más bizonyíték nem utal arra, hogy migránsok műve lenne a rombolás, amelyet január 5-én észleltek és jelentettek be a szerbiai belügyi szerveknek, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az azonban szinte teljesen kizárható, hogy a kereszt az időjárási viszonyok miatt dőlt volna le, hiszen azt folyamatosan gondozták, fa kerítéssel van körül zárva és 1933-ban és 2004-ben is  felújították.

A keresztet 1896-ban Stanko Babijanović állíttatta és a helyiek pásztor kereszt néven ismerik a feszületet.

(Fotó: delhir.info)

További híreink

Február 8-án nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok Szlovákiában

Varga Lilla

16-ik századi magyar és lengyel pénzérmékre bukkantak Almásszentmária határában

Varga Lilla

Ukrajnában életbe lépett a szigorított karantén

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen