1.3 C
Budapest
2021. január 15., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Szabadka: ledöntöttek egy keresztet a határ mentén – migránsokra gyanakodnak

A közösségi médiát bejárták azok a fotók, amelyek a Szabadkához tartozó makkhetesi városrész erdős részén álló kőfeszület romjairól készültek.

A útmenti kereszt a szerb-magyar határtól nem messze található, azon az útvonalon, amelyet a migránsok is gyakran használnak, amikor illegálisan próbálnak meg átkelni a határkerítésen -írja a Délhír.info. Éppen ezért a közösségi médiában többen meggyanúsították a migránsok, hogy ők lehetnek a felelősek a kereszt ledőléséért, azonban erre nincs semmiféle bizonyíték.

A ledőlt kereszt szomszédságában található “Napfény tanyát” egyébként nemrégiben feldúlták és kifosztották a migránsok.

Azonban a Subotica.com is arról ír, hogy a gyanún kívül más bizonyíték nem utal arra, hogy migránsok műve lenne a rombolás, amelyet január 5-én észleltek és jelentettek be a szerbiai belügyi szerveknek, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az azonban szinte teljesen kizárható, hogy a kereszt az időjárási viszonyok miatt dőlt volna le, hiszen azt folyamatosan gondozták, fa kerítéssel van körül zárva és 1933-ban és 2004-ben is  felújították.

A keresztet 1896-ban Stanko Babijanović állíttatta és a helyiek pásztor kereszt néven ismerik a feszületet.

(Fotó: delhir.info)

Kapcsolódó híreink

A gyékény szakajtók mesterségével ismerkedtek meg a felvidéki Gömörpéterfalván

Varga Lilla

Magyar óvodában és elemi iskolában tanulhatnak az apróságok a kárpátaljai Bakoson

Varga Lilla

Felöntött a garatra a migráns, majd rátámadt egy fiatal nőre – videó

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben