11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Szakmai becslés szerint tíz százalékkal nőttek az albérletárak a kerületek többségében

A korlátozó intézkedések tavaly márciusi bevezetése óta Budapesten tíz százalékkal emelkedtek az albérletárak kivéve a VIII. és IX. kerületet – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel szerdán.

Kiemelték: a VII., VIII. és IX. kerületben 125 ezer forintos havidíjat mért az Otthon Centrum, miközben a többi kerületben elhelyezkedéstől függően átlagosan 150-200 ezer forint ellenében lehetett lakást bérelni – részletezték. A legdrágább a VI. kerület volt – tették hozzá.

Az ingatlanközvetítő tanulmánya szerint a budai kerületekben az utóbbi hónapokban a bérletidíjak középértéke 170 ezer forint körül alakult. A legdrágább a II. kerület, ahol 195 ezer forintos átlagos havi bérleti díj volt jellemző, míg az I. és III. kerületben 155 ezer forintért lehetett lakást kölcsönözni.
A panellakások bérleti díjában az Otthon Centrum nem tapasztalt számottevő különbséget a fővárosi városrészek között, a kerületek többségében 115-120 ezer forintot kérnek egy hónapért. A pesti oldalon azonban ez 7 százalékos emelkedés a tavalyi második negyedévéhez képest.

A legnagyobb vidéki városokban a tégla és panellakások bérleti díja között nincs számottevő különbség – ismertette az ingatlanközvetítő. Ezeken a településeken 90 ezer forintos középértéken adták ki a lakásokat. Ugyanakkor a panellakások bérleti díja 20 százalékkal emelkedett, míg a téglásoké ugyanennyivel csökkent a legfrissebb adatok szerint.

Jelenleg Győrben a legdrágább lakást bérelni, ahol 100 ezer forintos bérleti díjjal kell számolni, míg a többi városban 70-90 ezer forint között változtak a bérleti díjak.

Az ingatlanközvetítő legfrissebb tanulmányában a koronavírus kezdeti időszakában mért bérleti díjakat vetette össze az utóbbi négy hónap adataival.

 

 

 

 

 

(fotó:pecsma.hu)

További híreink

Nem érkezik uniós többletforrás a járványhelyzet kezelésére

Dunai Tibor

4,4 milliárd vissza nem térítendő támogatást kap a kormánytól két amerikai autóipari vállalat

Irányi Dániel

Háromezer alkalmazottját rúgja ki a Ryanair

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben