3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltSport

Szalai Ádám: Amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa

Nem túl látványos, nem is túl szép játékkal, sokkal inkább küzdelemmel és kőkemény taktikai harcok árán, de sikerült nagyszerű eredményt elérnie a magyar válogatottnak szerda este a Nemzetek Ligában.

Az előző világbajnokság legjobb nyolc csapata között szereplő orosz csapat ellen – még ha kis szerencsével is, de – sikerült kiharcolni a gól nélküli döntetlent, ami azt jelenti, hogy

a magyar válogatott a csoportban lejátszott 3 idegenbeli mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott, ráadásul a megszerezhető 9 pontból 7-et szerzett.

Hajdú B. Istvánt idézve: Ki gondolta volna a kiíráskor, hogy a magyar válogatott 4 forduló után a csoportelsőségért versenghet majd? Pedig ez a helyzet. Válogatottunk megnyugtató, öt pontos előnnyel várja a novemberi két hazai záró mérkőzését, miközben az oroszok idegenbe látogatnak majd.

A tegnapi meccs után a csapat több tagja is nyilatkozott, köztük Szalai Ádám csapatkapitány:

Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, és a B-ligában ilyen ki-ki mérkőzéseket vívni – amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa. Nagyon büszke vagyok a válogatottra, és láthattuk, hogy bármilyen felállásban játsszuk ezeket a mérkőzéseket, bárki pályán van, bárki áll be, olyan csapategység van jelen pillanatban, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni döntőre.

Marco Rossinak is tetszett a magyar csapat teljesítménye:

Elégedett vagyok a döntetlennel, mert ez több, mint amire számíthatunk. De igazán a játékosok hozzáállására vagyok büszke: az egész meccsen végig oroszlánként küzdöttek.

(nso.hu nyomán – Fotó: MTI)

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben