17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Szankció osztrák módra: csak arra vetettek ki embargót, ami nem fáj a gazdaságnak

Ausztria márciusban leállította az oroszországi olajimportot és az onnan származó kőolaj finomítását – közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat csütörtökön.

Látszatintézkedésnek is betudható szankciót léptettek életbe az OMV osztrák schwechati és német burghauseni finomítóiban: felfüggesztették az orosz kőolaj importot.

“Március folyamán ezeket a mennyiségeket máshonnan származó kőolajjal pótoltuk. Jelenleg nem dolgozunk fel orosz kőolajat” – közölte büszkén az OMV képviselője.

Az APA osztrák hírügynökség szerint ez mind szép és jó, a probléma viszont az, hogy Ausztria évek óta Kazahsztántól szerzi be a szükséges kőolajmennyiség jelentős részét. Őket követi Líbia és Irak. Ez a három ország együttesen teszi ki a nyersanyagszükséglet 80 százalékát. Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint 2021-ben az Ausztriába szállított 596 ezer tonna kőolajnak alig a 7,8 százaléka származott Oroszországból.

A TASZSZ finoman megjegyezte, hogy Ausztria továbbra is nagymértékben függ az orosz földgáztól, behozatalának 80 százaléka származik Oroszországból, ezért az osztrák hatóságok kizárják az orosz gázembargó lehetőségét. Az osztrák kancellár korábban azt nyilatkozta, mindent megtesz a háború befejezése érdekében.

Magyar Jelen – MTI – Index nyomán

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: omv.com

További híreink

A Mi Hazánk elnökének legújabb videója: No-go zónák Magyarországon?

Kiss Albert

Megtámadták és feljelentették az indiai keresztény csoportot

Kiss Albert

Légicsapások érték Irán-barát milicisták szíriai hadállásait, többen meghaltak

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen