21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Százfős tömegverekedéssé fajult a két “család” vitája

Percek alatt rendőri egységek leptek el egy kerepesi utcát, ahol két család tagjai estek egymásnak. Lövések is dördültek, hárman megsérültek, három embert őrizetbe vettek – írja a police.hu.

A Kerepes, Gyár utcában hallott lövésekről szóló, 2022. május 21-én este érkezett segélyhívásra a környék rendőri egységei szinte egyszerre tapostak a gázba.

Kiérkezésükkor

kb. 100 ember feszült egymásnak a helyszínen, mint kiderült, két család tagjai között fajult a vita dulakodássá, majd előkerültek a fegyverek.

A rendőrök ilyen helyzetekben valahogy mindig időben kiérnek, habozás nélkül szétválasztották, majd egymástól távol tartották a “még akkor is egymásra acsarkodó tömeget”, nehogy valaki megsérüljön.

A kedélyek lecsillapítása és a köznyugalom helyreállítása után minden egyenruhás lövedékálló mellényt öltött, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el. Hiába a többszöri rendőri felszólítás, nem működtek együtt. A rendőrök azt látták, a házban legalább két férfi tartózkodik, kezükben fegyver és töltő mozdulatokat tettek. Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, az előírások szerint eljárva a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérték a helyszínre, miközben az ingatlan előtti műveleti területről eltávolították az ott-tartózkodókat.

A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei 2022. május 22-én éjfélkor elfogták az addig a házban bujkálókat. Az 50 éves, kerepesi apát és 23 éves fiát előállították, ahogyan azt a 41 éves bagi férfit is, akit először orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a mellkasán és a nyakán.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak, majd fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverek.

A környéket a rendőri intézkedéssorozat befejezése után – a közbiztonság és a köznyugalom fenntartása érdekében – visszatérően ellenőrizték. További intézkedésre okot adó esemény ezek után már nem történt.

Mindhárom előállított tagadta a bűncselekmény elkövetését, ketten panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

A megalapozott gyanú szerint azonban a két család között kialakult vita közben id. Sz. József és L. László célzottan lőttek haragosaik felé.

Sz. Ádám a kerítésre felállva, apja fegyverével, vaktában adott le lövéseket a tömeg irányába, míg szülője kardokat forgatva fenyegetőzött.

A történtek következtében hárman sérültek meg a rendőrség tudomása szerint: L. László (az egyik gyanúsított), valamint egy 26, és egy 30 éves utcabéli férfi.

A három előállított férfit, az 50 éves id. Sz. Józsefet, a 23 éves Sz. Ádámot, valamint a 41 éves L. Lászlót fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

További híreink

Gyál fideszes polgármestere 4 millió forintos jutalmat adott saját magának

Irányi Dániel

Túl részeg volt a lopáshoz, fennakadt a kerítésen a kaposvári hagymatolvaj

Faragó Dániel

A vásárlóival együtt fogtak el egy zuglói drogterjesztőt a rendőrök

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen