17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Székelyek: „Zárják le Hargita megye határait!”

A székelyföldi megye a járvány által a legkevésbé érintett övezetnek számít Romániában, ezt az állapotot kellene valahogy megőrizni, írja Mezei János az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke a román belügyminiszternek – írja a Főtér.ro.

A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében Hargita megye határainak ideiglenes lezárását kérte Marcel Vela belügyminisztertől Mezei János.

A politikus szerint egy ilyen intézkedéssel

védelmezni lehetne a megyét, amely továbbra is az ország legkevésbé érintett területe.

Mezei a Főtér.ro szerkesztőségének eljuttatott közleményében azt mondja, a korábban a Sucsáva megyei karantént elrendelő intézkedéshez hasonlóan katonai rendelet révén

a régiót le kellene zárni, ellenőrző pontokat kell felállítani, a más megyében élők átjárását pedig meg kell akadályozni

– egy ilyen intézkedés a gyergyói pártvezető szerint életeket menthetne, és az ország javát szolgálná, épp úgy, mint Suceava megye esetében. Hargita megye lezárása azért is sürgős Mezei szerint, mert a közelgő húsvéti ünnepek miatt tömegek fognak átutazni a megyén.

A székelyföldi Hargita megyében is megjelent a koronavírus, egy Franciaországból visszatért személynél mutatták ki csütörtökön – közölte honlapján a prefektus hivatala.

A csütörtök déli országos összesítésbe Hargita megye még diagnosztizált esetek nélkül került be, pár órával később adott hírt a prefektusi hivatal sajtóosztálya az első esetről.

(Főtér.ro, MTI nyomán)

 

További híreink

Az Iszlám Állam felvarróját viselő törökbarát milicisták

Kiss Albert

Kína átmenetileg lezárja határait

Dunai Tibor

Szabad utat kapott Hollywood az újrakezdésre a kaliforniai kormányzótól

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen