22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Székelyföld: magyar feliratok költségeit vállalják át

Magáncégekhez és intézményekhez szól a Székely Figyelő Alapítvány pályázata: akik a meglévő román nyelvű feliratot vagy reklámot magyar nyelven is megjelenítik, azok számára az ezzel járó költséget átvállalja az alapítvány – írja a Székelyhon.ro.

A Székely Figyelő Alapítvány tevékenységét eddig jellemzően a romániai hatóságok visszaélései, jogsértések elleni fellépések jelentették. Újabb felhívásával a civil szféra, magánemberek és cégvezetők felé fordul a szervezet. Amint azt az alapítvány illetékese, Árus Zsolt közölte, a cél az, hogy

minél több magyar feliratot, tájékoztató szöveget lássunk magunk körül, és ezáltal minél inkább otthon érezhessük magunkat településünkön vagy úgy általában Székelyföldön.

Pályázatot hirdetnek azok számára, akik a meglévő román nyelvű feliratot szeretnék kétnyelvűsíteni, azaz magyarul is kihelyezni, illetve akik ezután akarnak kétnyelvű feliratot kihelyezni szervezetük vagy cégük üzletében, műhelyében, irodájában. Cégtáblára, reklámtáblára, tájékoztató feliratra vagy bármi más, nyilvánosan kihelyezett feliratra gondolnak itt.

Aki a meglévő román mellett láttatná a magyar feliratot is, annak költségeit száz százalékban vállalja át a Székely Figyelő. Aki most szeretne kihelyezni új feliratot két nyelven, az a költségek 50 százalékának kifizetésére számíthat. A pályázat részletei a http://blog.sic.hu/szekelyfigyelo címen találhatók meg.

Árus Zsolt kifejtette, ösztönözni szeretnék az embereket arra, hogy az anyanyelv használati jogával éljenek, de azt nem tartják jónak, hogy felszólításokkal, számonkéréssel próbálják rávenni az érintetteket erre. Ezért választották a pályázati utat, a pozitív ösztönzést.

Első körben Gyergyószéken működő cégek, intézmények jelentkezését várják, és február vége a határidő. A felhívás iránt tanúsított érdeklődés alapján döntenek majd arról, hogy kiterjesszék Székelyföld más térségeire is.

(Székelyhon.ro , Fotó: Gergely Imre)

További híreink

Lopott tévével szállt fel a villamosra fényes nappal

Kiss Albert

Fradi-címert gyalázó matricák város szerte

Magyar Jelen

Egymást is átverték a többszázmilliós kenőpénzt zsebre vágó szocialisták

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben