16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Szeméremsértéssel és könnyű testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség Donáth Lászlót

A PestiSrácok.hu információi szerint szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót, az MSZP egykori politikusát, a momentumos Donáth Anna édesapját.

Ismert, A TV2 hírműsorában számoltak be arról hónapokkal ezelőtt, hogy botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és aki nagy befolyással bír a mai napig. Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal, és feljelentette őt. Az ügyben nyomozás is indult a BRFK-n szexuális kényszerítés gyanúja miatt.

Az egyik, zaklatásokat átélt nő nyilatkozott is a 888.hu-nak:

Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket

-mesélte a nő.

Donáth a megjelent hírekkel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy politikai karaktergyilkosság áldozata, ugyanakkor információink szerint a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a volt politikust, aki szabadlábon védekezik. Kerestük a hatóságot is: a BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként szeméremsértés vétség és könnyű testi sértés bűntett gyanúja miatt, ám a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további tájékoztatást nem kívántak adni.

Forrás: PS

További híreink

Magyarellenes történelemhamisítás a Nemzeti Színházban, a HírTV és az Origo is hazudik

Faragó Dániel

Mi történhetett az elmúlt hat hónapban Szögi Lajos gyilkosával?

janositamas

Szájba is jöhet- itt a Pfizer “szuperhatékony” tablettája

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen