34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekidőjárásKiemelt

Szerdán is országszerte viharos szél várható

Gyakran lesz viharos (70-100 kilométer/órás) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométeres széllökés sem zárható ki. Havas eső, hó is lehet.

Kedden országszerte tombolt a szél, rengeteg helyre hívták ki a tűzoltókat. Leggyakrabban fák dőltek ki, ágak törtek le, villanyvezetékek rongálódtak meg, tetők sérültek. Az országos szélredkord is megdőlt, Budapestem a János-hegyen 124 km/h-s lökéseket mértek.
Szerdára is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, kedden többfelé regisztráltak 100 kilométer/órásnál erősebb széllökést. Kab-hegyen 120 kilométeres szél is volt, így a napi szélrekord is biztosan megdőlt.

Az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben

Szerdára Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

 

További híreink

Trump a WHO-hozzájárulás végleges felfüggesztésével fenyeget

Dunai Tibor

Egy volt magyar Hertha szurkoló üzenete Berlinbe (videó)

Irányi Dániel

Állítólag három komplett MSZP-szervezet készül átlépni a DK-ba

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben