21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Szinte biztosan Joe Biden lesz az USA elnöke

Joe Biden jelenleg 253 elektort tudhat maga mögött a szükséges 270-ből, míg Trump csupán 213-at. Ez azt jelenti, hogy emberi ésszel elképzelhetetlen, hogy ne Ő legyen a következő elnök. 

Nincs hivatalos eredmény

A jelenlegi állás csak részben igaz, hiszen több államban még számolják a szavazatokat, a hivatalos végeredmények pedig napokig, de akár hetekig is elhúzódnak. 5 állam van, ahol még matematikailag nyílt a küzdelem, azonban Trump aligha fog tudni elég elektort szerezni. Érdekesség, hogy 2016-ban 63 millió ember támogatta a jelenlegi elnököt, most 68 millióan szavaztak rá, de ez is kevés lesz az újrázáshoz.

Jogi huzavona

Közben Trump hívei és Biden hívei is az utcára vonultak, a különbség nagyon kicsi, így több helyen a republikánusok meg fogják támadni az eredményt. Jogi értelemben ez a választás tehát 2021-ig is el fog tartani. Utcai rendbontásokra és zavargásokra is számítani lehet, Trump korábban már győztesnak jelentette ki magát, így pedig nehéz lesz híveinek napirendre térni az eredmény felett.

Az ellentmondásos hírek, meg nem számolt szavazatok, esetleges szabálytalanságok, visszaélések, megtámadott eredmények ellenére is kijelenthető, hogy Joe Biden lesz az USA következő elnöke.

 

 

(borító:444.hu)

 

 

További híreink

Összeverték, majd a Szajnába dobták 14 éves osztálytársukat a “fiatalok”

Irányi Dániel

Elismerte egy ANTIFA vezető, hogy Soros pénzeli őket

Dunai Tibor

Boris Johnson : négy szakaszos újranyitási stratégiát dolgoztak ki a júniusi fellélegezésig

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben