4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekSport

“Szivárványos karszalag”: óriási médiahadjárat Franciaországban a válogatott csapatkapitányával szemben

Aljas gaztett”, “óriási szégyen”: ezekkel a szavakkal becsmérelték francia újságírók Hugo Lloris, a francia válogatott csapatkapitányának és kapusának döntését, miszerint NEM kívánja viselni a „melegeket támogató” karszalagot a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Hugo Lloris ezzel magyarázta döntését:

“Mi Franciaországban úgy fogadjuk a külföldieket, hogy elvárjuk tőlük szabályaink vagy kultúránk tiszteletben tartását. Én egyszerűen ugyanezt teszem majd Katarban”.

Néhány nappal ezelőtt Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke már hasonló véleményt fogalmazott meg: “Szerintem [Hugo Lloris] inkább ne viselje. Egy olyan országban fogunk játszani, melynek véleményét tiszteletben kell tartanunk. Azonban, ha kötelező, akkor viselni fogjuk a karszalagot. Nincs ellene kifogásom, de néha túlságosan ki akarunk oktatni másokat. Pedig nem ártana inkább arra figyelnünk, hogy mi zajlik a saját országunkban”.

Az utóbbi pár napban sokkal többet foglalkozott a média azzal, hogy egy focistának viselnie kell-e vagy nem a homoszexuálisokat támogató karszalagot, mint magával a labdarúgó-világbajnoksággal. Hugo Lloris is próbálta udvariasan lezárni a témát minden sajtótájékoztatón azzal, hogy ő inkább a játékosi teljesítményére szeretne összpontosítani.

Szerény véleményem szerint a sportot és a politikát soha nem szabadna keverni. Bár a liberálisok valószínűleg csak egy reményvesztett hibbantként tekintenek rám, de akkor sem értem, hogy miért kellene sportesemények előtt letérdelni a „Black Lives Matter” jegyében, és hogy miért vonnak le pontot a bajnokságban egy focicsapattól csak azért, mert néhány szurkolójuk randalírozott a stadionban.

Példának okáért, én személy szerint nem értek egyet Lewis Hamilton Forma 1-es pilóta politikai nézeteivel (és nem tetszik az öltözködése sem), de őszintén csodálom benne a sportembert és az elképesztő versenyzői képességeit.

A sors fintora, hogy időnként a politikai indíttatású hisztéria nevetséges fordulatot vesz: tavaly nyáron orosz és fehérorosz teniszezőket tiltottak ki a wimbledoni teniszbajnokságról. Viszont a női tornát a Moszkvában született Jelena Ribakina nyerte, aki az utóbbi néhány évben Kazahsztán színeiben játszik; míg az a Novak Djokovics, akit néhány hónappal korábban bűnözőként kezeltek Ausztráliában, mivel nem oltatta be magát, elégtételt vett és megnyerte a férfi tornát.

A népi bölcsesség szavai örökérvényűek: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, Istennek, ami az Istené”! Tehát, hagyjuk a politikát a politikusokra és a polgárokra, és hagyjuk a sportot a sportolókra és a szurkolókra, és azokra, akik szeretik a focit! Hagyjuk, hogy egyszerűen élvezzék a világbajnokságot!

 

Nicolas de Lamberterie

 

Frissítés! Időközben a FIFA kilátásba helyezte, hogy azok a focisták, akik szivárványos karszalagot viselnek, sárga lappal indítják az aktuális vb-meccset. Ennek hatására valószínűleg a katari világbajnokság egyik mérkőzésén sem fog feltűnni az LMBTQ-lobbi jelképévé vált szivárványos karszalag.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben