27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
HírekTudomány

Szívizomgyulladást okoz a Pfizer készítménye a 17 év alattiak körében

A Pfizer koronavírus elleni védőoltásának legfőbb mellékhatása a fiatalok körében az akár életveszélyes állapotot előidézni képes myocarditis – derül ki egy kutatásból.

“A helyi és általános reakciók gyakoriak a fiatalok körében a Pfizer-BioNTech oltása, különösen a második adag után”  – mondta Anne Hause, a CDC járványügyi szakembere, a jelentés vezető szerzője.

A szívizomgyulladást általában vírusfertőzés, mint a Covid-19 okozza, de kiválthatja gyógyszer is. Jelei és tünetei a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus. Ennek ellenére a CDC szakemberei hangsúlyozzák az oltás előnyeit a 12 évesek vagy idősebbek körében.

“A 12–17 évesek beoltása biztonságosabb választás ezen korcsoport számára, és csökkenti az iskolák bezárásának és a fertőzés átadásának a kockázatát” – mondta Mendel Singe, a tanulmány társszerzője.

Ez a mellékhatás a Pfizer vakcinái esetében merül fel, ennek ellenére a cég vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy az ő vakcinájukból mindenképpen három adagra lesz szükség fejenként.

A helyzet visszásságát jól mutatja, hogy

ha az eddigi oltásoknak köszönhetően a járvány megszűnt és leállt volna, akkor a Pfizer nyakán nem kevesebb mint 4 milliárd adag vakcina marad. 

További híreink

M. Lőrinc nem közszereplő, csak egy egyszerű polgár – nem is érti, miért zaklatják

Szabó Norbert

Televíziós vita a feminizmusról – Mészáros Kyra és Halász Géza beszélgetése

Faragó Dániel

Varga Irén, Győzike, Gattyán…ide vezetett 12 év “nemzeti” kormányzás a hazai közéletben

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben