6 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza Külföld

Szlovákiában már az 5 éveseket is beoltják

Szlovákiában már az 5-11 éves korosztályt is elkezdik beoltani. Erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője adott tájékoztatást.

Az új szó tájékoztatása szerint olyan gyerekek törvényes képviselői is kérhetik a védőoltást, ahol a gyerekkel egy háztartásban élő, veszélyeztetett személyre “komoly kockázatot jelentene a Covid-19”.

A gyerekeket egyelőre három helyen oltják: a pozsonyi gyermekkórházban, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban és a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban.

Szlovákia területén számos magyar él, így ez a döntés természetesen őket is érinti. Számos kutatás bizonyította, hogy az oltás sok esetben veszélyesebb a gyermekekre, mint maga a koronavírus.

“A gyerekek oltását is ellenezzük, hiszen a minap újabb kutatás erősítette meg azt, amire a magyar pártok közül egyedül a Mi Hazánk hívta fel a figyelmet: rájuk veszélyesebb az oltás, mint maga a vírus. A kormánynak a zsarolás és az oltás erőltetése helyett tiszteletben kellene tartania a magyar emberek szabadságát, és a lezárás költségeinek fedezésére nem újabb és újabb hiteleket kellene felvennie, hanem járványszolidaritási adót kellene kivetnie a gyógyszeripari vállalatokra, a multinacionális kereskedelmi láncokra, a tech-óriáscégekre és a kaszinókra”

-írta korábbi közleményében a Mi Hazánk.

Nem támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását a Mi Hazánk az Országgyűlésben

További híreink

Sikerült eloltani a tüzet a csernobili zónában

Kiss Albert

Kitiltották az EU-ból Putyin hivatalának több fontos emberét

Irányi Dániel

Nemzeti Régiók: több mint negyedmillió aláírást gyűjtöttek már, meghosszabbítanák a határidőt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen