2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Szorgosan készülnek a Trianon-emlékmű átadására Füleken és Fülekpüspökiben

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és Alapszervezetei október 4-én, Füleken és Fülekpüspökiben emlékeznek meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról. A rendezvény fontos része az emlékjelhagyás, melynek javában zajlanak az előkészületei.

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és Alapszervezetei méltó módon szeretnének megemlékezni a kerek jubileumról. Mivel a rendezvényt közadakozásból valósítják meg, ezért a szervezet felhívással fordult a nógrádi magyarokhoz, hogy akik fontosnak tartják ezen eseményt, támogassák anyagilag.

A nemzeti összetartozás napjától kezdődően elindult a gyűjtés, és a befolyt összegből készül el az emlékmű, melyet a fülekpüspöki kultúrház előtt lepleznek le október 4-én.

„Miután közadakozásból kívánjuk az emlékművet felállítani, nagyon reméljük, hogy a nógrádiak összefogásával ezt sikerül elérni. Eddig több mint 2000 euró gyűlt össze. Bízunk abban, hogy ez az összeg még gyarapodni fog”- nyilatkozta Galcsík Károly, a Csemadok Nógrádi Területi Választmányának titkára, hozzátéve:
egy elkülönített számlaszámra várják továbbra is a pénzbeli adományokat (SK73 5200 0000 0000 1875 7378, VS: 19200604, KS: 0558).

Az emléknap programja már összeállt. Október 4-én, vasárnap, 13 órától a füleki magyar közösségi házban rövid kultúrműsorral kiegészítve felavatják az emléktáblát, majd a Hősök terén koszorúzással folytatódik a program. Ezt követően 15 órától Fülekpüspökiben Dr. Raffay Ernő történész előadására várnak minden érdeklődőt.

A Trianoni Emlékmű felavatására 16.30 órától kerül sor a kultúrház előtti téren, amit ünnepi emlékműsor követ.

A szervezők minden emlékezni vágyót szeretettel várnak!

(Forrás: ma7.sk – Fotók: ma7.sk/Csemadok Nógrádi Területi Választmánya)

 

További híreink

Képgalériával frissítve! – Megtelt a Corvin köz – így emlékezett meg a Mi Hazánk ’56 hőseiről

Magyar Jelen

„Hősökből, hidd el, legendák lesznek!”

Magyar Jelen

Bakay Kornél: A budapesti Trianon emlékmű

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben