28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Szünet nélkül jönnek a migránsok

Sűrű hajnaluk volt a határ mentén szolgálatot teljesítő rendőröknek, az elmúlt órákban Bács-Kiskun megyében és Csongrád-Csanád megyében több tucat migráns próbált illegálisan hazánk területére jutni. 

A Police.hu szombat reggeli jelentése szerint Hercegszántó-Budzsak külterületén öt, Nagybaracska külterületén egy külföldit tartóztattak fel. A magukat szír és pakisztáni állampolgárnak valló férfiak természetesen jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyancsak szombatra virradóra a járőrök  17 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak közül ketten elefántcsontparti, hatan szomáliai, míg kilencen afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Mórahalmon a rendőrök öt férfira bukkantak, akik  szír állampolgárnak vallották magukat.

A pénteki összesítés szerint Csongrád-Csanád megyében 53 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, akik hét esetben, összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. A lebukott migránsok afgán, palesztin, török, szír és líbiai állampolgárnak vallották magukat, igazolni persze nem tudták magukat.
Ugyancsak pénteken a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét esetben, összesen 34 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

További híreink

A klíma bánhatja Kína gazdasági újraindítását?

Kiss Albert

Jobboldali előretörés Olaszországban

Kemény János

Példát mutatnak a Mi Hazánk polgármesterei: nem vesznek fel jutalmat!

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben