27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Támadást indított a klasszikus mesék ellen a Labrisz Leszbikus Egyesület

A legismertebb mesék ellen kampányol a Nyílt Társadalom Alapítvány, az Európai Bizottság, és az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül is támogatott Labrisz Leszbikus Egyesület.

Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arra, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez!

írták oldalukon.

A Labrisz sérelmezi a fogyasztóvédelem határozatát, mely szerint: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat nem figyelmeztetni a vásárlókat arra, hogy a meseantológiában a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. A tájékoztatás hiányában sérültek a fogyasztók jogai és érdekei.

Nem hagyják annyiban 

A leszbikus szervezet megnyugtat mindenkit, hogy a mindenféle szexuális “kisebbségek”, bevándorlók és cigányok érdekében mindig harcra kész Háttér Társaság ezúttal is feltűnt a színen, hogy a bíróságon a magyar állammal szemben képviselje a Labriszt.

Jelentsd fel te is a meséket!

A Labrisz saját “koppincs mesegyűjteményét” úgy állítja be, mint a “sokszínű társadalomért folytatott harc” bibliáját, amit szerintük “megbélyegez” a fogyasztóvédelem. Az nem világos, hogy szándékosan értetlenkednek, vagy tényleg nem értik, miért számítanak az átírt meséik “hagyományostól eltérőnek”, mindenesetre arra buzdítanak mindenkit, hogy – a nyugati elvtársaikhoz hasonlóan – kezdjék meg a jelentgetéseket:

“Így arra hívunk fel mindenkit, hogy kövesse az eredeti bejelentő iránymutató példáját, és jelentsen be hasonlóan „megtévesztő” meséket!”

Szerintük “megtévesztő” kategóriába sorolható többek között a Vuk, a Csipkerózsika, a Mulan, de az Oroszlánkirály is. (A kultúrharcosok nyugati elvtársai már ezen a fronton is sikereket értek el, így indokolt a Labrisz lelkesedése. Nyugaton például a “kifogásos” művek már előzetes figyelmeztetéssel kerülhetnek csak adásba. Ha túl “régimódi” valami, akkor pedig egyszerűen törlik a műsortárból.)

A kezdeményezést támogató szervezetek: Budapest Pride, Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Prizma Közösség.

Fotó: labrisz.hu

További híreink

Progresszív angol iskolák- apa és anya helyett a “felnőtt” a megfelelő kifejezés

Faragó Dániel

Bakay Kornél Trianonról: az embernek a lelke szétesik, ha felidézi, mert meg lehetett volna akadályozni

Kemény János

Tűz a szolnoki bíróság épületében, kiégett a bűnjelraktár

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen