21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Teljesen indokolatlan és brutális döntés volt Irak lerohanása… úgy értem, Ukrajnáé”

George W. Bush volt amerikai elnök Dallasban tartott beszédet, amelyben az orosz-ukrán háborúról beszélt. Az egykor republikánus színekben nyert elnök az elmúlt két választáson Donald Trumppal szemben a demokratákat támogatta, előbb Hillary Clintont, majd Joe Bident. Most pedig a jogtalan és brutális inváziót ítélte el. Véletlenül a sajátját.

Az egykori elnök beszéde legalább annyira összeszedett volt, mint a jelenlegi amerikai elnök megszólalásai. Bush előbb Winston Churchillhez hasonlította Volodimr Zelenszkijt, majd elítélte a más országokat lerohanó agresszorokat. Vagyis, eredetileg Putyint szerette volna elmarasztalni, de végül saját magát sikerült, mikor kijelentette:

“Az eredmény Oroszországban a fékek és ellensúlyok hiánya és egy ember döntése, hogy indokolatlanul és brutálisan lerohanták Irakot… Vagyis Ukrajnát.”

További híreink

Történelemhamisítással “tiszteleg” Beethoven előtt a brüsszeli múzeum

Irányi Dániel

Huszonhét millió dollár kártérítést ítéltek meg George Floyd családjának

Irányi Dániel

Kiadta a rendőrség a májusi gyorshajtás-rekordokat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen