8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Teljesen lezárják a szociális intézményeket

Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos.

A héten életbe lépett határozat szerint a látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. A rendeletben foglaltak alapján az intézmény elhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.
Az Emberi Erőforrások minisztériuma által kiadott közleményben az is szerepel, az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés, vagy egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni, illetve a fogyatékos személyek, a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal hagyhatóak el.
– Továbbra sem jelenti az intézmény elhagyását, ha valaki az intézmény kertjében, területén tartózkodik, így arra a korlátozás sem vonatkozik – olvasható a közleményben, melyben kitértek arra is,  új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív Covid teszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére. Covid-19 tüneteket mutató hajléktalan személyt pedig minden esetben egészségügyi intézménybe kell szállítani.

(MTI)

További híreink

“Elfelejtette” megemlíteni földterületeit vagyonnyilatkozatában a közvagyonért felelős miniszter

Irányi Dániel

100. életévét betöltött Nagy Sándor veterán honvédet köszöntötték Sepsiszentgyörgyön

Varga Lilla

Újabb katonai alapkiképzés kezdődött Hódmezővásárhelyen

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen