2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
Sport

Tetőkön menekült az illegális buliból a focista

Egy illegálisan megrendezett, 23 fős, esseni buliban vett részt a német Borussia Mönchengladbach focistája, Breel Embolo – írja a Bild. A kameruni születésű (ám svájci válogatott) labdarúgó ügye azért érdemel sajtófigyelmet, mivel a tetőkön próbált meg elmenekülni a kiérkező rendőrök elől. Embolot végül egy másik lakásban találták meg.

A brüsszeli divattól eltérően ezen a bulin 15 nő is részt vett, ráadásul drogokról sem számolt be a rendőrség. Ellenben (száj)maszkot itt sem viselt senki, és a hatóságok által előírt távolságtartást sem tartották be. A résztvevőket elengedték egy figyelmeztetéssel.

A hivatalos információk szerint a rendőrséget hajnali fél háromkor hívták ki egy illegálisan megrendezett házibuli miatt. A hatóságok a kiérkezésük után körülvették az épületet. Ekkor egy ismeretlen férfi kimászott az ablakon, és a tetőn keresztül bemenekült egy másik lakásba. A rendőrség ide is behatolt, itt találtak rá a focistára.

Embolo azt állította, a rendőrség valóban felvette az adatait, ám ő nem vett részt semmilyen illegális bulin. Ő egy barátjánál kosárlabda meccset nézett. Ez a lakás pedig egy véletlen folytán éppen az volt, ahova egy embert láttak bemászni.

Másnap a kameruni nem lépett pályára a Werder Bremen ellen. Noha a Mönchengladbach vezetése szűkszavú volt, a Sky News riporterének sikerült mikrofonvégre kapnia a csapat edzőjét, aki keményen kritizálta játékosát, amiért a koronavírus közepén bulizni ment, megszegve ezzel a járványügyi korlátozásokat. Az edző megjegyezte, hogy Embolo csak akkor térhet vissza a csapatba a pénteki Borussia Dortmund elleni meccsre, ha negatívak lesznek a koronavírustesztjei. Vagyis a büntetés és a szankciók elmaradnak.

Yann Sommer, a Mönchengladbach kapusa elmondta, Embolo “hatalmas hibát követett el, de tanulni fog belőle”.

Fotó: Keystone/Gian Ehrenzeller

További híreink

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

Multikulti propagandavideóval hangoltatják a németeket a VB-re

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben