26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföldKultúra

Tilos az éneklés Afganisztánban- kivégezték a tálibok az ismert népdalénekest

A saját háza mellett végezték ki a táibok az ismert népdalénekest, Fawad Andarabit. A kivégzés oka állítólag az volt, hogy a dalai nem vallási témájúak voltak. 

Még pénteken hurcolták el hegyvidéki otthonából a tálibok Fawad Andarabit, akit végül a háztól nem messze, még a család birtokán lőttek fejbe – mondta a CNN-nek egy helyi újságíró, a zenész fiának beszámolója alapján.

“A tálibok brutalitása folytatódik Andarabban. Ma brutálisan kivégezték Fawad Andarabi népdalénekest, aki egyszerűen csak örömöt okozott ennek a völgynek és lakóinak. Ahogy azt énekelte: “gyönyörű völgyünk, őseink földje”, egyszerűen nem fért össze a tálibok brutalitásával”

-írta a bujdosó afgán belügyminiszter.

A The New York Times múlt szerdán közölt interjút Zabihulla Mudzsahiddal. A tálibok szóvivője ebben többek között arról beszélt, hogy

“a zene tilos az iszlámban”

,amikor megkérdezték tőle, hogy újra betiltják-e a zenét Afganisztánban. Hozzátette: a tálibok abban reménykednek, hogy “rábírhatják az embereket, hogy ne tegyenek ilyesmit, ahelyett, hogy nyomást gyakorolnának rájuk”.

A gyilkosságra válaszul az ENSZ jószolgálati nagykövete a Twitteren szólította fel a világ kormányait, hogy “követeljék meg a táliboktól a művészet iránti emberi jogok tiszteletben tartását”.

 

További híreink

Orbán: mindenki vegyen rá egy be nem oltott embert a családjában, hogy kérje az oltást

Irányi Dániel

Mélyrepülésben a demokraták támogatottsága

Irányi Dániel

A lezárások miatt már minden hetedik tizenéves mentális zavarral küzd

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben