19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt

Tiltakozik a Mi Hazánk az oltási igazolvány ellen

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában elmondta, hogy április helyett csak május 10-én nyithatnak ki a középiskolák, a miniszterelnök arra is utalt, hogy hova nem mehet majd az, akinek nincs oltási igazolványa. A Mi Hazánk Mozgalom az alábbi közleményben tiltakozik. 

“A Mi Hazánk egyedüli pártként tiltakozik az ellen, hogy május elejétől csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, moziba, szállodába és sportrendezvényekre menni. Az oltási igazolvány bevezetését diszkriminatívnak tartjuk, és különösen felháborító az, hogy ezt már akkor bevezetik, amikor még azokat sem fogják tudni beoltani, akik szeretnék megkapni a vakcinát.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lehetnek olyan rendezvények, vendéglátóhelyek, turisztikai helyszínek, amelyeket csak oltási igazolással lehet látogatni. Tiltakozunk a kötelező oltási könyv bevezetése ellen, amivel az emberek szabadságát korlátozzák. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy beoltassa magát, de aki úgy dönt, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, semmilyen hátrányos megkülönböztetéssel ne legyen sújtható!

A vendéglátó és a turisztikai szektor így is a haláltusáját vívja, ezeknek az ágazatoknak a kegyelemdöfést jelentené, ha még ezen a nyáron sem működhetnének úgy, hogy a teljes magyar lakosságra számíthatnak látogatóként. Ha korlátozzuk azoknak a számát, akik látogathatják ezeket, az újabb gazdasági nehézségeket jelent a szektorban dolgozóknak, és kilátástalanná teszi a kilábalást a jelenlegi nehéz helyzetből.”

Mi Hazánk Mozgalom

További híreink

Rasszizmussal vádolja mesterét a fekete balett táncos

Irányi Dániel

Kocsmai verekedés Salgótarjánban, többször megütötte és megrúgta

Kemény János

Tiltakozik a Mi Hazánk a szigorítások ellen

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen