2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekKülföld

Tizenegy orosz hadifoglyot végeztek ki az ukránok (+VIDEÓ)

EU-kompatibilis állam.

Ukrán katonák tizenegy foglyul ejtett és földre fektetett, fegyvertelen orosz katonát lőttek főbe szándékosan – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Nyilvánosságra került erről több videófelvétel, és a minisztérium szerint a történteket az ukrán fél nem fogja tudni tragikus kivételként beállítani, miközben újra és újra azt állítja, hogy egyetemesen tiszteletben tartja a hadifoglyok jogait.

A kommüniké szerint a hadifoglyok „vadállati legyilkolása” elterjedt gyakorlat az ukrán fegyveres erőknél.

Az orosz védelmi tárca leszögezte, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek és csatlósainak a történelem ítélőszéke, valamint Oroszország és Ukrajna népei előtt kell majd felelniük minden egyes megkínzott és megölt fogolyért. A közlemény szerint az orosz fél tartja magát a hadifoglyokkal szembeni bánásmódot szabályozó genfi megállapodáshoz.

Valerij Fagyejev, az orosz elnöki emberi jogi tanács vezetője bejelentette, hogy a videófelvételt, amelyen orosz hadifoglyok kivégzése látható a donyecki Makijivkában, elküldi több nemzetközi szervezetnek, és vizsgálatot követel tőlük. A címzettek között szerepel az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az Európa Tanács, az Amnesty International és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága.

Csak erős idegzetűeknek! Aki megnézné a tizenegy orosz hadifogoly kivégzéséről készült videófelvételeket, IDE kattintva megteheti a Magyar Jelen Telegram-csatornáján.

(MTI nyomán)

 

Kiemelt kép: Ukrán katonák áthelyezik állásukat a kelet-ukrajnai Donyecki területen az Ukrajna elleni orosz háborúban 2022. november 17-én (Fotó: MTI/AP/Roman Csop)

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben