4.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Tizenhárom éves fiúgyermekét zaklatta szexuálisan egy férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a 40 éves kalocsai elkövetőnek az ügyében, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol – írja közleményében az Ügyészség.

A férfi az élettársával közös 13 éves fiúgyermekét ittasan több alkalommal is bántalmazta, éjszaka bement a szobájába, és az alvó gyermeket megerőszakolta. A férfit időközben az általa szintén bántalmazott élettársa elhagyta. A vádlott cselekményeinek az vetett véget, hogy a sértett a pedagógusának beszámolt a történtekről. A gyámhatóság a fiút kiemelte a terhelt gondozásából, nevelésbe vette és nevelőszülőnél helyezte el.

Ezt követően a férfit a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd megtörtént a letartóztatása. Cselekményét az eljárás jelen szakaszáig nem ismerte be.

A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, vonatkozásukban a törvény 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a vádlott személyi körülményei sem ellensúlyoznak, így az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért indítványozta az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

További híreink

“Önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem” – folytatódott a Mi Hazánk tüntetéssorozata

Faragó Dániel

Szegeden karácsony után megkezdődnek az intézménybezárások

Irányi Dániel

Fellökte és rugdosta a földön fekvő osztálytársát egy 11 éves fiú

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben