28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Több fronton zajlik a háború- egy hónap alatt jelentősen drágultak a használt autók

Az elmúlt egy hónapban 9 százalékot emelkedett a használt autók ára. Egy nyilatkozó autókereskedő szerint az áremelkedés a forint gyengülésével kezdődött, ugyanakkor Varga Mihály pénzügyminiszter úgy látja:

az orosz–ukrán háború miatt gyengül a magyar gazdaság.

Az autók még úgy is drágulnak, hogy a háború fékezi a keresletet, de a használt autók nagy része külföldről érkezik, és a gyengülő forint nem segítette az autóvásárlásokat.

A joautok.hu szerint bár most 5 százalékkal kevesebb használt autó fogy, mint a háború előtt, az elmúlt egy hónapban mégis 9 százalékkal emelkedtek az árak.

Halász Bertalan, a joautok.hu vezérigazgatója szerint átlagosan 400 ezer forinttal többet kérnek a használt autókért; a hirdetések átlagára február végén 4,8 millió volt, azonban márciusra 5,3 millióra ugrott.

Több beszámoló is arról szól, hogy a jegybank szerint idén akár 10 százalékra gyorsulhat a pénzromlás üteme, de a bruttó hazai termék- (GDP) növekedés csökken.  

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke azt mondta:  „megtakarítani, megtakarítani, megtakarítani, ebben a periódusban érdemes félrerakni”.

(index)

További híreink

Gyerekrabló bűnbandához jutottak el a mexikói rendőrök egy eltűnt kisgyerek után kutatva

Dunai Tibor

Kivonulhat a Tesco Magyarországról

Irányi Dániel

Ajándék vakcinának ne nézd a… – Szakács Árpád írása az Erdély.ma portálnak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben