15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Több, mint 40 késszúrással végzett az idős bácsival

A Miskolci Törvényszék február 13-án tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a hajléktalan vádlott egy ismerősétől kapott kulcsot az idős bácsi lakásához, melyet az korábban lopott el.

2018 december 26-án a vádlott bement a magánál tartott kulccsal az idős bácsi által lakott társasházba, majd bekopogott hozzá. A sértett beengedte a férfit és a konyhába mentek, beszélgettek. A vádlott azonban a nála lévő táskából elővett egy kést és több alkalommal megszúrta, megvágta a sértettet, aki a földre esett.

A vádlott ezt követően a földön fekvő sértettet egy pléddel takarta le, majd a lakás átkutatása után magához vett 120.000,- forint készpénzt, átöltözött és elmenekült a helyszínről. A férfi a kést és a véres ruhákat egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A néhai sértettet két nappal később rokonai találták meg.

A vádlott csak részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését, tagadta ugyanis annak nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel való elkövetését, továbbá tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

További híreink

Felakasztotta barátját, mert meglopta

Kiss Albert

A világban 11,5 millióhoz közelít a fertőzöttek száma, a gyógyultaké meghaladta a 6,1 milliót

Dunai Tibor

Megnőtt a terhességi komplikációk száma a járvány alatt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben