19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

305 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 74, szombaton 124, vasárnap 104 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román határszakaszon három embert fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 849 határsértőt tartóztattak föl, és kísértek vissza. A megelőző héten – április 5-étől 11-éig – a feltartóztatottak száma 735 volt. A román határszakaszon 16 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 14 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből. Hiába “tombol” állítólag a koronavírus, az Afrikából és a Közel-Keletről érkező életerős férfiakat valahogy nem dönti le a járvány, pedig arrafelé aligha bevett dolog a maszkhordás, a higiéniai előírások betartása, és a kötelező távolságtartás.

Képünk illusztráció, fotó: AFP

További híreink

51 fokos kocsiban hagyta a kutyáját

Kiss Albert

Zaklatta őket, majd felgyújtotta az autójukat

Faragó Dániel

Hun férfi koponyája alapján készült arcrekonstrukciót lepleztek le

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen