1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak már el idén

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén eddig Magyarországon, míg tavaly egész évben százötvenet – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: az embercsempészek – többnyire külföldi állampolgárok – tevékenysége egyre kiterjedtebb. Jellemző rájuk az is, hogy általában maguk is migránsok – például szírek vagy afgánok -, akik később bekapcsolódtak az embercsempészésbe.

Hangsúlyozta, a balkáni migrációs útvonal továbbra is aktív, igaz a Görögországba érkezők száma stagnál, viszont a tengeren át Olaszországba érkezőké jelentősen nő. Olaszországba már nemcsak Líbiából, hanem Tunéziából és Algériából is érkeznek.
Az utóbbi időszakban megháromszorozódott a migránsok száma ezen az útvonalon – jelezte Bakondi György.

Forrás: MTI

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Agyonlőttek egy bolgár rendőrt a migránsok a bolgár-török határon

Magyar Jelen

Elítélte a bíróság, mert a munkáját végezte – interjú Nagy Sándor mezőőrrel

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben