5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKárpát-haza

Több mint szimbolikus, ahogy a ledöntött munkácsi Turul karmai még mindig kapaszkodnak a talapzatba (+ KÉPEK)

A történelemhamisító barbároknak nem sikerült az emlékmű minden részét eltávolítaniuk.

A szobor ledöntése óta egyelőre csak amatőr képek készültek a munkácsi vár Turul-emlékművéről. Ennek fő oka, hogy jelenleg hivatalosan tilos fotózni a területen.

Azonban ezeken, a közösségi médiában terjedő fényképeken is jól játszik, hogy hiába a nagy igyekezet, a Turul karmait és a kardot még nem sikerült eltávolítani. Több mint szimbolikus, ahogy a magyarság ősi madara kapaszkodik a talapzatba.

Ennyi maradt a munkácsi Turul-emlékműből
Ugyanez közelebbről…

 

Itt pedig a barbár tett előtti állapotában

Mint ismert, a Munkácsi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága múlt csütörtökön döntött arról, hogy eltávolítják a munkácsi várban található Turul-szobrot, és ukrán címert tesznek a helyére. A magyar emlékművet a döntést követően szinte azonnal, néhány óra leforgása alatt le is bontották. Médiainformációk szerint több darabban lefűrészelték, majd a várárokba dobták.

Az ügy óriási hullámokat vert mind Kárpátalján, mind az anyaországban. A politikai szereplők közül a leghatározottabban Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke nyilvánult meg, aki a Twitteren azt követelte, tiltsák ki Magyarország területéről a munkácsi képviselő-testület azon tagjait, akik megszavazták az emlékmű lebontását.

 

Kiemelt kép forrása: Facebook

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben