15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Több német autógyár is leáll az orosz-ukrán háború miatt

Az ukrajnai háború súlyosan érinti az ottani autóipari beszállítókat, és általuk a BMW, az Audi és az MAN bajorországi üzemeit is. A termelés nagy része leáll a következő napokban – közölték a vállalat szóvivői az MTI értesülései szerint. A fő gondot az jelenti, hogy az ukrajnai üzemek nem tudnak kábelkötegeket szállítani.

Már hétfőn leállnak a BMW müncheni központi üzemének és Európában a legnagyobb üzemének összeszerelő sorai Dingolfingenben. A vállalat a jövő hétre rövidített munkaidőt jelentett be az üzemekben – közölte a csoport szóvivője. Arról nem adott tájékoztatást, hogy ez hány ezer alkalmazottat fog érinteni.

Az Audi ingolstadti gyárában a három gyártósorból kettő hétfőtől – kezdetben két hétre, március 18-ig – leáll. Hétfőtől Neckarsulmban is leáll a termelés nagy része. Összesen több mint 10 ezer alkalmazottat érint a változás – jelentette be a vállalat.

Az MAN tehergépkocsi-gyártó müncheni fő üzemében még egy hétig szigorú korlátozásokkal folytatódik a termelés, de március 14-től teljesen leáll – itt is a hiányzó kábelkötegek miatt. Ez mintegy 3500 alkalmazottat érint. A nürnbergi motorgyárban szintén lesznek korlátozások.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Ötszázötven illegális migráns ért partot az Egyesült Királyságban

Irányi Dániel

Orbán úgy érzi, hogy a Fidesz kiállt a gazdák mellett- a kamarán keresztül intézett hozzájuk néhány kedves szót

Faragó Dániel

Kerepesi maszturbáció: a Facebook is a perverz férfi mellé állt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben