14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Több uniós tagállam az oktatási intézmények újranyitását tervezi

Több uniós tagállam a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák újranyitását tervezi –  közölte Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter, az uniós tagállamok illetékes minisztereinek keddi videókonferenciája utáni sajtótájékoztatón.

    “Néhány tagállam már április végén szeretné  megnyittatni az oktatási intézményeket, többen májusban tennék meg ezt a lépést” – mondta az EU soros horvát elnökségét képviselő Divjak.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy fontos egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítés kidolgozása, a tanulók és az oktatók védelme érdekében, amint az iskolák újból megnyílnak. “Tagállami hatáskörbe tartozik viszont az, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét” – tette hozzá.

Az oktatási miniszterek továbbá arról tárgyaltak, hogyan lehetne kiaknázni a digitális távoktatás kínálta lehetőségeket, főként a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása révén. Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók számára.

MTI

További híreink

Frusztráció

Faragó Dániel

Olcsóbb lett a Lehel téri csirkehús, mire az ellenőrök odaértek

Dunai Tibor

Egy éven keresztül használta más bankkártyáját, 52 alkalommal

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben