27.2 C
Budapest
2021. július 27., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Tömegesen mondtak fel az alkalmazottak, mert a cég nyilvánosan nem támogatta a BLM-mozgalmat

Hiába volt a Coinbase “elkötelezett a sokszínűség mellett”, mégis tömegesen mondtak fel a cég alkalmazottai, miután a vezérigazgató, Brian Armstrong nem volt hajlandó nyilvánosan kiállni a Black Lives Matters mozgalom mellett. Hova tovább, a dolgozókat is arra kérte, hogy a cég nevében ők se tegyenek ilyet.

Ellentétben a FIFA-val, UEFA-val, vagy akár a Forma-1-el szemben, vannak olyan területei még az életnek, ahol az “apolitikus magatartás” nem azt jelenti, hogy teljes mellszélességgel a liberális dogmák mellett állunk, és csak azokat szankcionáljuk, akik ezzel szembemennek, hanem annak eredeti jelentése szerint értelmezik a fogalmat, vagyis nem állnak ki semmilyen politikai mozgalom, párt vagy ügy mellett, akár egyetértenek vele, akár nem.

Ezt a fajta apolitikus magatartást szeretné követni az egyik legnagyobb bitcointőzsde, a Coinbase vezérigazgatója is. A nyáron a cég számos dolgozója követelte, hogy álljanak nyíltan a Black Lives Matters mozgalom mellé, Brian Armstrong azonban ezt nem volt hajlandó megtenni, mire tömeges felmondások indultak, így a korábban “sokszínű” állomány valószínűleg némileg “halványult” azóta.

A felmondási hullámára válaszul a cégvezetés kihirdette az “apolitikus vállalati kultúra” irányelvét.

Armstrong természetesen nem kerülte el a mentegetőzést és magyarázkodást sem. Leszögezte, maximálisan egyetért a feketék “egyenlőségért” folytatott küzdelmével, de ez még nem jelenti azt, hogy a Black Lives Matters-t, mint mozgalmat is támogatni tudná.

Az “apolitikus vállalati kultúra” sem azt jelenti, hogy az ott dolgozóknak nem lehet politikai véleménye, vagy álláspontja, csupán arra kértek mindenkit, hogy a cég hivatalos csatornáin ne hangoztassák azokat. Armstrong azt is hozzátette, ha valaki nem tudja ezt elfogadni, annak kidolgoztak egy “végkielégítés-csomagot”.

Az 1200 alkalmazottból 3 jelezte is, kérné a végkielégítést, mert számukra elfogadhatatlan, hogy ne terjesszék minden lehetséges platformon, mit gondolnak az elnökről, vagy mennyire támogatják a különböző mozgalmakat.

(coindesk.com nyomán – Fotó: Getty Images)

További híreink

Folytatódnak a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásai

Kiss Albert

Megtámadták és megsebesítették Mexikóváros rendőrfőnökét

Kiss Albert

„Szállj ki te rohadék, itt fogsz megdögleni” – útonállók ellen emeltek vádat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben