12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Tordai Bence feljelenti Dúró Dórát

Feljelentést tesz “gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás” miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen. 

Tordai Bence, aki részt vett az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emléktáblájának szombati salgótarjáni avatásán, azt mondta, azért jelentik fel “ezt a két szélsőjobboldali képviselőt”, mert a hétfői parlamenti ülésen olyan felszólalásokat mondtak, amelyek “gyilkos tetteknek ágyazhatnak meg”.

A Párbeszéd sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott videofelvételen Tordai Bence közölte, Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője, nemhogy enyhítené, inkább szítja a feszültséget, és “azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az ügy áldozatai valójában tettesek”. Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak, egytől egyig tanárverők – tette hozzá. Az ellenzéki politikus azt mondta, erre tett rá egy lapáttal Dúró Dóra, aki törvényesítené a szegregációt.

Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni – összegzett. Tordai Bence, aki Berki Sándorral, a Párbeszéd Nógrád megyei elnökével vett részt az avatáson felidézte, a 1990-es években is “a cigányok ellen uszítottak az országban”, Salgótarjánban, és annak gyilkosság lett a vége. Danyi Zoltán 32 éves volt, amikor szkinhedek megvárták a háza előtt és halálra verték. Nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született – tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

További híreink

A világban 11,5 millióhoz közelít a fertőzöttek száma, a gyógyultaké meghaladta a 6,1 milliót

Dunai Tibor

Szervezett bűnözés fojtja meg a magyar lósportot? (1. rész)

Kemény János

Otthon is alkalmazható kézműves technikákat tanulhatunk a kárpátaljai Nagyberegi Tájház segítségével

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen