2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Videó

Toroczkai László- “Ukrajna új határainak kijelölésekor Kárpátalja helyzetét is rendezni kell!”

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az ukrán nagykövetség épülete előtt tartott sajtótájékoztatót, melyben világossá tette: 

ha Ukrajnának új határai lesznek, akkor Kárpátalja helyzetét is rendezni kell.

Toroczkai emlékeztetett arra, hogy Kárpátalján egy népszavazáson az ott élők már 1991-ben kijelentették, hogy nem Ukrajna része akarnak lenni, hanem önállóan képzelik el jövőjüket. Azt is hozzátette, hogy ez az elmúlt 30 év magyar kormányainak határozatlansága, idegenszívűsége, hazaárulása miatt nem valósulhatott meg.

A kérdés azért vált aktuálissá mert Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, Ukranjna elnöke kijelentette, hogy az ország keleti részeinek hovatartozásáról népszavazás dönthet majd.

“A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy jelenleg, amikor Ukrajna határainak az újraértelmezése is megtörténhet, akkor érvényesítsék az 1991-es népszavazás eredményét”

-mondta a párt elnöke.

A magyar kormánynak amerikai és brüsszeli érdekek képviselete helyett csak és kizárólag magyar érdekeket szabad képviselnie. Ennek értelmében a külügynek az Oroszország elleni szankciók beszüntetését kellene követelnie, a szolgalelkű magatartás helyett. Magyarországnak sem gazdasági, sem politikai érdekei nem kívánják az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók fenntartását.

“Amíg a nemzetközi közösség nem veszi figyelembe a magyar érdekeket addig Magyarországnak védhatalmi státuszt kell gyakorolni Kárpátalja felett”

-zárta gondolatait Toroczkai László, kormányfőjelölt. 

A kárpátaljai magyarságot (is) még mindig Trianon sújtja - Körkép.sk

További híreink

Pócs János (is) kórházból bíztat az oltások felvételére

Irányi Dániel

János volt, János lehet?

Faragó Dániel

Az EU nem tűri az uniós pénzek helytelen felhasználását

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen