18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Videó

Toroczkai: “Csatát nyertünk a Facebook ellen!” (videó)

Toroczkai László 207 ezer követővel bíró Facebook oldalát a 2019-es EP választások előtt, mondva csinált okokból, mindenféle előzetes jelzés nélkül törölték. A három évtizedes magyar demokráciában soha nem volt példa arra, hogy külföldről ilyen mértékben avatkozzanak bele a választások eredményébe.

Toroczkai László ezt követően beperelte a Facebookot, méghozzá sikeresen!

Az elsőfokú ítélet értelmében

Toroczkai László tiltását és törlését meg kell szüntetni, vissza kell állítani a 207 ezer követővel rendelkező oldalt.

Emellett 100 millió forint sérelemdíjat is köteles a Facebook fizetni.

A részletekről a Mi Hazánk miniszterelnökjelöltje hétfőn tartott sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztatót a 15 napos fellebbezési határidő letelte után tartotta, és nem tud róla, hogy a Facebook fellebbezett volna az ítélet ellen – a Magyar Posta lassúsága miatt viszont még elképzelhető, hogy meg fog történni.

Toroczkai azt is elmondta, hogy ha nem történik fellebbezés, akkor a Facebooknak újabb 15 napon belül kell visszaállítani a letiltáskor 207 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát – ha ez nem történik meg, akkor a 16. napon uniós végrehajtást kezdeményez – mondta a sajtó kérdéseire válaszolva.

A Facebook a törléskor terroristákhoz és tömeggyilkosokhoz hasonlóan veszélyes személynek nyilvánította Toroczkait. A 100 milliós sérelemdíj ennek tükrében (és nemzetközi összehasonlításban) nem nevezhető kiugróan magasnak.

Erről a Mi Hazánk elnöke ezt mondta: 

“Amit egyelőre ki tudok jelenteni, hogy egy olyan alapítványt létre fogok hozni, ami olyan magyar programozókat, informatikusokat fog támogatni, akik szeretnének egy magyar, cenzúrázatlan, politikától, kormányoktól független közösségi médiát létrehozni.”

(Magyar Jelen-Kuruc.info-Azonnali)

További híreink

Többfelé kiadták a másodfokú riasztást

Dunai Tibor

Dúró Dóra könyvének bemutatója Szakács Árpáddal

Faragó Dániel

Több mint négy éves börtönbüntetése elől bújkált a csaló

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen