3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

Tovább emelkedett a tunéziai hajótörésben meghalt migránsok száma

Negyvenhatra emelkedett a Tunézia partjainál hajótörésben életüket vesztő migránsok száma – közölték a tunéziai hatóságok csütörtökön.

Egy helyi tisztségviselő szerint a halálos áldozatok között legalább 23 nő és két gyerek is van. A parti őrség folytatja az eltűntek utáni kutatást.
Kedden húsz holttestet sodort ki a Földközi-tenger a tunéziai Szfaksz városánál. Értesülések szerint az 53 afrikai menedékkérővel Olaszországba tartó bárka a hétvégén kelt útnak az észak-afrikai országból.
Az olasz nemzetbiztonsági hivatal (Aise) hétfőn az észak-afrikai partokról Európába tartó migráció újraindulására figyelmeztetett, húszezer ember érkezésével számolva a nyári időszakban.
2019-ben 86 afrikai menedékkérő vesztette életét Tunézia történetének egyik legsúlyosabb hajótörésében. A migránsok Líbiából indultak Európába, de bárkájuk Tunézia térségében elsüllyedt.

MTI

További híreink

Újrakezdte földközi-tengeri tevékenységét egy olasz civil szervezet mentőhajója

Dunai Tibor

Lefoglalták az Alan Kurdi civilhajót az olasz hatóságok

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben