17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tovább hízott a karantén alatt a társadalom

Úgy tűnik, nemcsak városi legenda, hogy meghíztunk a járvány hónapjai alatt, a magyarok több mint fele, 56 százaléka tényleg felszedett valamennyit az elmúlt évben. A 6 kilót is meghaladó pluszsúly főleg a férfiakra jellemző, a súlyukat megőrzők pedig legnagyobb arányban a 60 éven felüli korosztályból kerültek ki. Fogyásról inkább a 18-39 év közöttiek, a diplomások és a budapestiek számoltak be az átlagnál nagyobb arányban – derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató friss, reprezentatív felméréséből.

Sokan sokféleképpen élték meg az elmúlt egy évet, a kormány sikerpropagandája szerint az észszerűtlen korlátozások és az értelmetlen lezárások emberéleteket mentettek. Megvédtek minket egy olyan vírustól, melyből a lakosság 80 százaléka úgy gyógyul fel, hogy észre sem vette, hogy beteg. Majd az újranyitást az oltáshoz kötötték, és a teljes társadalmat egy kis kártyával zsarolták, közben rendre azt hazudták nekünk, “életünk visszatér a régi kerékvágásba”.

Drasztikus szellemi és testi romlás

A propaganda mindenről szólt, csak egészségünk és immunrendszerünk megőrzéséről nem. Nem készült pontos felmérés arról, a média által keltett pánikhangulat következtében hány szűrővizsgálatot, mennyi műtétet halasztottak el, melyek végül emberek halálát eredményezték.

Nincs pontos adat az elmagányosodott idősek lelki terhéről, az alkohol- és gyógyszerfüggők számának megugrásáról, a családon belüli erőszak és válások emelkedéséről, az oktatásból kizárt gyermekek online térbe történű száműzetéséről. Az elmúlt egy évben a fősodratot kizárólag a Covid-19 érdekelte, semmi más, pedig ha valamiben élen járunk, az a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri problémák.

Tiltották a közösségbe járást, a tömegsportokat, az edzőtermek látogatását. Társadalmunk berendezkedett az otthon ülésre, a Facebookra és a Netflixre, melyek szellemi pusztítását nehéz megfogható adatokkal mérni.

Maradtunk a legelhízottabb nemzet

Társadalmunk tudatosabb rétegei igyekeztek ezen körülmények között is odafigyelni magukra, ám a többség igencsak elengedte magát, így tovább erősítettük pozíciónkat a “legelhízottabb nemzet” titulusának nem túl hízelgő birtokosaként. Ez azért is aggasztó adat, mivel a koronavírus esetében leginkább a szövődmények veszélyesek, melyek jóval nagyobb eséllyel alakulnak ki egy egészségtelenül élő, elhízott ember szervezetében.

A karantén alatt a lakosság 56 százaléka tovább hízott

derül ki a legújabb, erre irányuló felmérésből.

A felszedett kilók száma széles sávban mozog, míg minden ötödik megkérdezett csak legfeljebb 2 kilóval lett nehezebb, 15 százalékuk 2-4 kilóval növelte a súlyát. A válaszolók tizede jelentősebb, 4-6 kilós, 11 százaléka 6 kilónál is nagyobb súlygyarapodásról számolt be a felmérésnél.

A férfiak többet híztak

Azok között, akik megtartották “versenysúlyukat”, esetleg még fogytak is, nagyjából fele-fele volt a nők és a férfiak aránya. Az elhízás esetében viszont igen szembetűnő a különbség.

Miközben a nők 22 százaléka legfeljebb 2 kilós pluszról számolt be, a férfiak csupán 17 százaléka tartozott ebbe a csoportba. Ugyanakkor míg a férfiak 15 százaléka szedett föl 6 kilónál is többet, a nők közül csak 7 százalék hízott ennyit.

50 millió kilóval hízott a lakosság

Költséges tanulmányok helyett a Napi.hu-nak elég lett volna felvennie a kapcsolatot a Mi Hazánk Mozgalommal, ugyanis Dúró Dóra már jóval korábban rámutatott az értelmetlen korlátozások (egy újabb) káros hatására.

Ezért is hangoztatta kezdettől fogva a Mi Hazánk, hogy észszerűtlen a sportolási lehetőségeket ilyen mértékben szűkíteni, hiszen az elhízás még a koronavírusos megbetegedés lefolyását is súlyosbítja, nem beszélve az egyéb káros hatásairól, amit ki tudja, mennyi ideig fog nyögni a lakosság, az egészségügy és az államkassza.

További híreink

Hajléktalan bántalmazott egy időskorú vásárlót és egy bolti eladót

Irányi Dániel

Mindent elsöprő fertőzési hullámra számítanak Izraelben

Faragó Dániel

Áder- “2022. április 3-ára tűzöm ki” -választási kisokos külhoniaknak, külföldön lévőknek és átjelentkezőknek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen