7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Gazdaság

További intézkedéseket sürget a Mi Hazánk a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szóló törvénytervezet elfogadták a napokban. A kormány ezzel az intézkedésével a hitelállomány összetételét megvizsgálva nem biztos, hogy azokon is segít, akiknek valóban szüksége lenne rá. Több védett célcsoport bevétele nem csökkent a pandémia hatására – írja közleményében Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom Búvár Kund akciócsoportjának vezetője, a párt választókerületi elnöke.

-Törlesztési moratóriumot inkább azok vették igénybe, akik gyermektelenek vagy már gyermekeik felnőttek, van is állásuk, de a bevételük csökkent a koronavírus járvány következtében így a hitelt valószínűleg nem bírnák fizetni. Erre a bankok már reagálni is kezdtek, ami alapján lehetőséget adnak azoknak az embereknek, akik a moratóriumra törvényből fakadóan nem jogosultak – fogalmazott a Mi Hazánk politikusa.
Ez azt jelenti, hogy a bankok saját hatáskörön belül, saját szabályok szerint fogalmazzák meg a feltételeket a moratóriumot illetően. Felmerül ebben az esetben a kérdés, hogy ha nincs törvényileg szabályozva akkor vajon kinek az érdekeit fogja kiszolgálni ez a lehetőség, mert az adósokét vélhetően nem?
– hangsúlyozta Dr. Fiszter Zsuzsanna.

-A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja, hogy a diákhitelekre vonatkozóan is szükséges lenne a moratórium bevezetése, és felülvizsgálandóak az eddigi intézkedések, mivel a kimaradt célcsoportokat a kormány kizsákmányoló bankok elé veti így. Ezen kívül elengedhetetlen intézkedés lenne a kilakoltatási moratórium bevezetése és a letiltások, inkasszálások felfüggesztése, amelyek mögött hitelszerződés áll – zárul a közlemény.

Magyarjelen.hu

További híreink

A Mi Hazánk kezdeményezésének aláírását kéri Tibi atya

Faragó Dániel

Agrárminiszter: gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Dunai Tibor

Trump nem bánja, ha a Microsoft felvásárolja a TikTokot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen