0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

A Dél-pesti Centrumkórház hétfő délutáni tájékoztatása szerint nem mutatnak kóros eredményt a koronavírus-járvánnyal sújtott Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre utaló klinikai vagy laboratóriumi eltérés nem észlelhető.

A hét magyar francia segítséggel hagyta el Vuhant: vasárnap délután érkeztek Franciaországba, onnan aznap a Magyar Honvédség repülője hozta őket Budapestre.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap késő este az M1 csatornának azt mondta, hogy

az orvosi vizsgálatok szerint teljesen egészségesnek tűnnek a koronavírus-járvány sújtotta Vuhanból vasárnap hazahozott magyarok.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő délelőtt az M1 csatornán arról beszélt, hogy egészségesnek érzik magukat az érintettek, de

a biztonság kedvéért fenntartják a kéthetes karanténjukat.

A centrumkórház hétfő délután azt közölte, hogy az érintettek továbbra is panasz- és tünetmentesek, mind a heten láztalanok, és az első itthon töltött éjszaka után sokkal jobb hangulatban is vannak.

Továbbra is elkülönítik őket, a hőmérsékletüket folyamatosan ellenőrzik, és ha szükséges, további vizsgálatokat végeznek orvosaik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ arról tájékoztatott, hogy az egészségi állapot megítéléséhez szükséges laboratóriumi vizsgálatokon kívül egyéb, a vírus kimutatására szolgáló laborvizsgálatra nincs szükség.

(MTI)

További híreink

Okozhatott-e halált a Pesti úti idősotthonban a higiénia és az orvos hiánya?

Dunai Tibor

Az ígéretek ellenére mégsem lesz klíma a hármas metrón

Dunai Tibor

Franciaország: Molotov-koktélokkal támadtak a tűzoltókra

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen