2.5 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Transznemű” helyettes minisztere is lesz Bidennek

Rachel Levine-t, Pennsylvania vezető egészségügyi tisztségviselőjét nevezi ki Kamala Harris Joe Biden egészségügyi miniszter-helyettesnek. Ezzel Levin lesz az első transzvesztita (újbeszélben “transznemű”) szövetségi tisztségviselő az amerikai történelemben – örvendezik a Washington Post.

“Dr. Rachel Levine stabil vezetést és fontos szakértelmet hoz, ami szükséges ahhoz, hogy az embereket keresztülvigyük ezen a pandémián – függetlenül attól, mi az irányítószámuk, a fajuk, a vallásuk, a szexuális beállítottságuk, a nemi identitásuk, vagy a fogyatékosságuk – és megfelel azoknak a szükségleteknek, amit a közegészségügyünk kíván az országban ebben a kritikus pillanatban és utána”

– áll a Joe Biden által kiadott közleményben.

Rachel(?) Levine jelenleg a zsidó származású Thomas Westerman Wolf kormányzó egészségügyi minisztereként tevékenykedik Pennsylvania államban. Ha Levine kinevezését jóváhagyja a szenátus – márpedig miért ne hagyná jóvá a demokrata többség -, akkor ő lesz az első transzvesztita szövetségi tisztségviselő az amerikai történelemben.

A “transznemű emberek” jogvédelmével foglalkozó szervezetek üdvözölték a döntést. Levine azt állítja, karriere során sok támadás érte nemi identitása miatt.

Fotó: Bonnie Jo Mount/The Washington Post via Getty Images

További híreink

A kultúra mint a legélesebb kés a fiókban

Magyar Jelen

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben