4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Trump megvonná az egyetemek és iskolák adómentességét

Már régóta szárnyra kaptak azok a szóbeszédek, miszerint az amerikai egyetemeken nem csupán szokványos oktatás folyik, hanem a tanulókat “beoltják” kultúrmarxizmussal, illetve szélsőséges baloldali és liberális eszmékkel.

Ezt a tézist látszik alátámasztani az elmúlt években kibontakozó szélsőliberális “Social Justice Warrior” (Társadalmi Igazságosság Harcosai) mozgalom is, mely főként egyetemistákból és frissen végzett fiatalokból tevődött össze. De említhetnénk akár az Antifát is.

A kultúrmarxista befolyás mára olyannyira tapinthatóvá vált, hogy már a Fehér Házig is eljutott a híre. Donald Trump, amerikai elnök Twitter oldalán jelentette be, hogy felkérte a Pénzügyminisztériumot, vizsgálja meg az egyetemek, iskolák adómentességét és finanszírozását, azok baloldali elfogultsága miatt.

Az elnök szerint a gyermekeket nem szabad befolyásolni.

Túl sok iskolában a radikális baloldali befolyásolás zajlik oktatás helyett

– mondta Trump egy tweetben.

Ezért azt mondom, hogy a Pénzügyminisztérium vizsgálja felül adómentességüket és/vagy finanszírozásukat, amit megszüntetnek, ha folytatódik ez a propaganda. Gyerekeinket tanítani kell, nem befolyásolni!

– fogalmazott.

A republikánusok szerint az állami iskolákban és egyetemeken a tanárok ellenségesek a konzervatív hallgatókkal szemben. Feltételezésük egyáltalán nem alaptalan. Az viszont nem világos, hogy Trump képes lesz-e keresztülvinni javaslatát, ugyanis az adómentesség megvonása alkotmányos kérdéseket érinthet.

(Fox News nyomán)

További híreink

Ma van Szent János apostol napja

Kemény János

14 éves a koronavírus legfiatalabb európai áldozata

Szabó Norbert

Újra megjelentek a dömpingáras importált tejtermékek

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben