2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Trump próbálja elcsábítani Németországból a koronavírus oltóanyagán dolgozó kutatókat

Német kormányzati körökre hivatkozva a Welt am Sonntag arról ír, hogy konfliktus alakult ki a német és az amerikai kormány között, mert miközben egy tübingeni cég, a CureVac nagy erőkkel dolgozik a koronavírus elleni védőoltás kidolgozásán, az Egyesült Államok több pénzt ígérve megpróbálta elcsábítani a kutatókat, illetve kizárólagos jogokat akart szerezni az oltóanyagra – írja a 444.hu

A német kormány pedig megpróbálja ezt megakadályozni.

A CureVac egyébként az állami tulajdonú Paul Ehrlich Intézettel dolgozik az oltóanyag kifejlesztésén. De Daniel Menichella, aki múlt szerdáig a céget vezette, március elején részt vett egy gyógyszerészeti találkozón a Fehér Házban, amin Trump is jelen volt.

A Welt információi szerint Trump egymilliárd dollárt ajánlhatott az oltóanyagért, amit a német kormányban eléggé problematikusnak tartanak. A Paul Ehrlich Intézet állami tulajdonban van, ha csak a kutatómunkáról lenne szó, az eladást könnyen meg tudják akadályozni, de mivel a CureVac magáncég, a teljes tiltásra csak különleges körülmények között lenne lehetőség.

A egészségügyi minisztérium most tárgyal a céggel. A minisztérium szóvivője a lapnak azt mondta, a kormány abban érdekelt, hogy a koronavírus elleni oltóanyagot Németországban és Európában fejlesszék ki. Ezért ezzel kapcsolatban most intenzíven tárgyalnak a céggel. Ez valószínűleg egy pénzügyi ajánlatot jelent, de a lap információi szerint erről pénteken még nem tudtak megegyezni.

A CureVac tervei szerint a kísérleti oltóanyag júniusra vagy júliusra készülne el, csak azután tesztelhetnék embereken.

(Welt/Reuters, 444.hu.)

További híreink

Multikulti propagandavideóval hangoltatják a németeket a VB-re

Kemény János

Visszaállította a Twitter Donald Trump fiókját

Magyar Jelen

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben