2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKultúra

“Tudatlan, hülye rasszistáknak” nevezte a színésznő az új Pinokkiót kritizáló kommentelőket

Hollywood részéről az összes remaket övező kritikacunamira általában annyi a reakció, hogy a nézők “tudatlanok”, “maradiak”, “rasszisták”, meg mindenfóbok. Tehát eddig is bevett gyakorlat volt a potenciális fogyasztók és vásárlók szisztematikus sértegetése, az viszont igen ritka, mikor a film egyik szereplője kel ki magából a közönség ellen.

Legutóbb erre Brie Larson vetemedett, mikor egy díjátadón arról beszélt, ő magasról tesz a fehér férfiak véleményére. Mint Marvel főhős, ezzel gyakorlatilag a nézői 60-80 százalékát fordította maga ellen, ami meg is látszott a bevételeken.

Ám Christine Wawira most ennél is messzebb ment. Ő az új, élőszereplős Pinokkióban alakítja a kék tündért. És mivel újabb fehér karaktert mázoltak négerre, ezért evidens volt, hogy még a plakáton is őt szerepeltetik.

1940-ben, mikor még fel kellett tüzelni az amerikai fehér férfiakat, hogy elmenjenek meghalni azért az ideológiáért, amit az országuk vezetése képvisel, még így nézett ki a kék tündér
És íme a kék tündér a liberalizmus diadala után

Aligha meglepő, hogy ez a rajongóknak nem igazán tetszett. A kenyai származású, ám mégis a “rasszista” nyugaton letelepedő, és igen jól megélő színésznőnek pedig a kritika nem tetszett, így Facebookon kelt ki magából. Szerencsére viszonylag kevés néger szlenget használt, ezért viszonylag érthető a hozzászólása. Mint írta:

Elképesztő mennyi ember hagy tudatlan, buta, rasszista hozzászólást. Szégyen, hogy 2022-ben felnőtt férfiak rinyálnak azért, mert a Disney egy borotváltfejű fekete nőt castingolt. Remélem a Disney továbbra is idegesíteni fog titeket. Tetszik, vagy sem, a világ megváltozott srácok! A fejetekben maradhattok a Jim Crow érában, de mi tovább haladtunk. Szedjétek össze magatok

Ő legalább nem kertel. Nyíltan kimondja, hogy az új kor az övéké, és ne is reménykedjünk abban, hogy a civilizációnk olyan lesz, mint amilyennek szerettük.

További híreink

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a kárpátaljai Beregszászon

Varga Lilla

A magyar válogatott nem térdel le az Európa-bajnokságon

Irányi Dániel

Támadást indított a klasszikus mesék ellen a Labrisz Leszbikus Egyesület

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben