12.3 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Demonstráció a normalitás mellett: Pécs sem kér az öncélú magamutogatásból!

A 2021-es év után Pécs szélsőliberális városvezetése ismételten otthont ad a homoszexuálisok és mindenféle egyéb deviánsok parádéjának. Ahogyan egy évvel ezelőtt, a Mi Hazánk Mozgalom – más nemzeti szervezetek támogatásával – most is kiáll a normalitás mellett. Egyedüli pártként, hiszen a nevében „nemzeti” Fidesz 2/3 megint teret enged a deviancia terjedésének.

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a pécsi homoszexuális felvonulás, mely hivatalosan a „Freedom of My Identity” nevű egyhetes rendezvénysorozat csúcspontja lesz. Az eseményt a Diverse Youth Network szervezi. Sokat elmond az egészről, hogy még csak nem is magyar nyelvű eseményről, illetve szervezetről van szó. Mondjuk, vetve egy pillantást a „hálózat” tagjaira, elképzelhető, hogy más nyelveken beszélnek anyanyelvi szinten, a magyart legfeljebb törik.

A szervezők ráadásul, a fajtájukra jellemzően, igen telhetetlenek és önközpontúak, így nem csak a vonulás útvonalát foglalták le szeptember 17-ére, de Pécs belvárosának összes fontosabb pontját, ezáltal jelentősen megkeserítve a helyiek életét. A rendőri jelenlét és kordonozás miatt egy esküvőt sem egyszerű megtartani, arról nem is beszélve, hogy a környéken parkoló autókat is el kell távolítsa a tulajdonosa a rendezvény idejére. Ez különösen nagy fejfájást okoz az ottlakóknak.

A pécsiek kedvelt kirándulóhelyét, a Tettyét is lezárják 14 órától este 9-ig, ahol egyébként éttermek, kávézók és játszótér is található. Hasonló lezárásokra kell számítani a belváros más részein is.

Kiállás a normalitás nevében

Mint azt említettük, a vonulásra szeptember 17-én, szombaton kerül sor, amit azonban egy ellentüntetés is kísér. A normalitásért kiálló demonstráció kapcsán a Mi Hazánk Mozgalom helyi elnökét, Varga Tamás kérdeztük a részletekről.

Miért érzitek szükségesnek a demonstrációt?

– Mert fel kell emelnünk a hangunkat a normalitás nevében. A szexualitásuk a magánügyük, ez nem való közterekre. Mélységesen elítéljük az ilyesfajta öncélú magamutogatást. Korábban csak el akarták fogadtatni a másságukat, lassan meg már kötelezővé akarják tenni! Először csak Budapesten parádéztak, most meg már Pécsen is. Ha itt sem mutatunk fel erőt, és egyszerűen hagyjuk, hadd csinálják, amit akarnak, akkor jön Kaposvár, Miskolc, és így tovább. Tavaly is egyedül Pécs volt az egyetlen vidéki város, ahol ez megrendezésre került. Nem tudjuk, hogy a városvezetésnek milyen személyes motivációja van ezt idehozni, de már két éve rendre megteszik.

Az egész belvárost lezáratják a homoszexuális vonulás szervezői. Hogyan érinti ez a helyieket?

– Tavaly a balos városvezetés készíttetett egy közvéleménykutatást, melyből kiderült,

a pécsiek alig 18 százaléka támogatta az ún. Pécs Prideot.

Ennek ellenére megtartották, ahogyan idén is megtartják. Pedig ez rengeteg problémát okoz a helyieknek, hiszen a lefoglalt időszakban csak az esemény résztvevői tartózkodhatnak a helyszínen. A legforgalmasabb belvárosi részekről beszélünk. Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom áll ki azon kereskedők és boltosok mellett, akiknek egy napi bevételük kiesik ezek miatt. A Covid utáni időszakban, a rezsimegszorítások idején a legtöbb magyar vállalkozás igen nehéz helyzetbe került, sokaknak tényleg minden fillér számít. És mégis megteszik ezt velük…

(Tavaly, egy önkormányzati képviselő szerint a Pécs Pride miatt az érintett útvonal vállalkozásainak több milliós vesztesége keletkezett – a szerk.)

A városvezetés hogyan áll a kérdéshez? A Fideszhez hasonlóan nem mer fellépni az agresszív lobbistákkal szemben, vagy egyenesen támogatják őket?

– Olyannyira támogatják, hogy Péterffy Attila polgármester tavaly személyesen jelentett fel minket, ellentüntetőket. Hivatalosan „ismeretlen tettes ellen” tette a feljelentést.

Hozzám, illetve egy helyi tagunkhoz házhoz jöttek a rendőrök, majd tanúként hallgattak ki. Meggyőződésem, hogy a céljuk a megfélemlítés volt, de mi nem ijedünk meg!

Éppen ezért idén is megtartjuk a demonstrációt a normalitásért. Bízunk benne, hogy ezúttal a rendőrség is mellénk, normális emberek mellé áll. Elvileg fel se vonulhatnának, hiszen itt egyértelműen 18 év alatti gyermekeket tesznek ki a homoszexuális propagandának.

Tudomásom szerint a rendőrség nem léphet fel ez ellen, ugyanis a Fidesz nem rendelt büntetőtételt a törvényhez.

Igen, teljesen abszurd! Tavaly a Pécsi Pride miatt a Mi Hazánk képviseletében Lantos János tett feljelentést a rendőrségen, és akkor kaptuk ezt a választ. Bízom benne, hogy ezt a kormány korrigálni fogja.

Említetted, hogy a pécsiek alig 18 százaléka támogatja a deviánsok vonaglását. Akkor mégis kik vesznek részt rajta? Kik adják a tömeget?

– A felvonulók döntő többsége külföldi, illetve egyetemista. Tavaly például rengeteg spanyol szót hallottunk.

Főleg külföldiek, egyetemisták, illetve fiatal lányok érdeklődnek a pécsi felvonulás iránt

Így a végén szeretnél még valamit hozzátenni?

– Igen. Pécsre hívunk minden egészséges értékrendű, normalitásért kiálló magyar embert szeptember 17-ére, délután 4 órára a Jókai térre. Legyünk minél többen!

További híreink

Költöző svéd család életét tették tönkre “BLM” tüntetők

Irányi Dániel

Aki akarta már beoltatta magát – csökken az oltási kedv Magyarországon

Faragó Dániel

Meghátrál a kormány az önkormányzatok nyomására?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben